Madem tazecik havuçlar artık pazarlarda yerine yerleşti madem sonbahar ufaktan ufaktan geliyor öyleyse havuçlu kekin tamm vaktidir;
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 büyük boy havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz
- 3,5 su bardağı un
Hazırlanışı
Öncelikle havuçlarımızın kabuklarını soyup rendenin büyük kısmıyla iri iri rendeliyoruz çünkü piştiğinde küçülüceği için büyük rendeleyip kekin içinde belli olmasını sağlıyoruz. Havuçlar bir kenarda beklerken şeker ve yumurtaları boza kıvamına gelene kadar çırpıp su ve sıvıyağı ekliyoruz biraz daha çırpıp un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce çırpıp mikseri bir kenara bırakıp hamura havuçları, ceviz yada fındığı ve son olarakta tarçını ekleyip spatula yardımı ile karıştırıyoruz ve yağlanıp unlanmış olan kek kalıbına döküyoruz 170 derecelik fırında kürdan ile kontrol ederek pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder