Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı su
- yarım yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Öncelikle bir pilav tenceresi içerisine yağları alıyoruz ve erimesi için ocağa koyuyoruz. şehriyenin çok azını tencereye alıp kızartıyoruz ve onlar kızarınca geri kalan şehriyeleri ilave edip bir kaç çevirip kaynar suyunu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıp üzerini bir peçete yada pamuklu bezle örtüp demlenmeye bırakıyoruz.
Tavuk yemeklerinin yanına özellikle çok yakışan bir pilav ve mutlaka denenmesi gereken bir pilav.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder