Malzemeler
- 2 yumurta (sarıları üzerleri için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket yaş maya (Pakmaya)
- 250 gr margarin
- 2 su bardağı ılık süt
- aldığı kadar un
İçi İçin
- kaşar peyniri
Üzeri İçin
- 2 Yumurta Sarısı
- 1 çimdik toz şeker
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Öncelikle margarini eritiyoruz ve bir kabın içerisine alıp tuz, şeker, maya, yumurta aklarını ve sütü alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Maya eridikten sonra (ben genelde pakmayanın yaş mayasını kullanıyorum çünkü hem çabuk eriyip işlemeye başlıyor hemde en güzel sonucu o veriyor.) azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edip üzerini nemli bezle örtüp yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Yarım saat sonra hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp elinizin içi ile yassılaştırıyoruz.
Peyniri koyduğumuz hamuru fotoğraftaki gibi kapatıp hamurun ucundan değil fotodaki gibi peynirin dibinden bastırıp kapatıp tepsiye diziyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder