Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi İçin
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin
- portakal
- nar
Hazırlanışı
Öncelikle kekimizi her kekte yaptığımız işlemleri yaparak çırpıyoruz ve yağlanmış tart kalıbına döküp 175 derecelik fırında kürdanla kontrol ederek pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken muhallebi malzemelerini bir tencere içerisine alıyoruz vanilya hariş hepsini karıştırıyoruz ve göz göz olup kaynayana kadar pişiriyoruz piştikten sonra altını kapatıp vanilyayı döküp karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Kek pişince ilk sıcaklığını çıkarıp kalıbı ters çevirip çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kek ve muhallebi soğuduktan sonra kekin çukur kısmını muhallebi ile dolduruyoruz.
Ben portakal ve narla süsledim fakat evde hangi meyve varsa yada hangi meyveyi seviyorsak onunla süsleyip dolapta 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder