Malzemeler
- 125 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
Şerbeti İçin
- 3 çay bardağı su
- 3 çay bardağı toz şeker
- 1-2 damla limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbetin malzemelerini bir tencere içerisine alıp kaynatıyoruz ve soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Kurabiye malzemelerini un hariç bir kabın içerisine alıp karıştırıyoruz ve azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine dizip 170 derecelik fırında kürdanla kontrol ederek pişiriyoruz. Pişen kurabiyeleri başka bir kaba alıp şerbetini döküyoruz ve üzerlerini örtüp dinlendiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder