Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebisi İçin
- 1 lt süt
- 2 çay bardağı un
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gr margarin
Üzeri İçin
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- hindistan cevizi
Hazırlanışı
Şekeri bir tencere içerisine alıp karıştırarak erimesini ve karamelize olmasını sağlıyoruz. Şeker eriyip karamelize olduktan sonra altını kapayıp soğumaya bırakıyoruz ve soğuyan şekere suyu ilave edip yeniden ocağa alıp eriyip kaynamasını sağlıyoruz. Şerbet kaynarken etimekleri dikdörtgen borcama dizip üzerlerine kaynayan şerbeti döküyoruz.
Muhallebi malzemelerini vanilya ve margarin hariç bir tencere içerisine alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz. Pişen muhallebiye margarin ve vanilyayı ilave edip mikserle çırpıyoruz ve etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
Krem şantiyi süt ile çırpıp soğuyan muhallebinin üzerine döküp yayıyoruz ve en üste hindistan cevizi serpip istediğimiz meyve ile süslüyoruz.
sütlü tatlıları çok seviyorum pek güzel görünüyor :) elinize sağlık, sizi takibe aldım ben de bloguma beklerim :)
YanıtlaSilhttp://haticesenstyle.blogspot.com/
merhaba hoşgeldiniz bloğuma hemen bakıp takibe aldım bloğunuzu :)
Sil