Kayseri mantısını yapmak ne kadar uzun ve zahmetlidir hepimiz biliriz. Eh her zaman onu yapamayacağımız içinde bazen yerine alternatifler ararız. İşte onların başını da bu midye makarnayı mantıya dönüştürmek çekiyor :) gerçi buda biraz zahmetli ama tadı en az kayseri mantısı kadar lezzetli. İşte tarifi;
Malzemeler
- 1 paket midye makarna
- 350 gr kıyma
- 1 küçük baş kuru soğan
- yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu İçin
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Hazırlanışı
Kıymanın içerisine soğanı rende yardımı ile rendeliyoruz. Maydanozları ince ince kıyıp ekliyoruz baharatlarını da ekleyip güzelde yoğuruyoruz ve midye makarnaların içerisine büyük bir sabırla :) dolduruyoruz. Hepsini doldurduktan sonra kaynar suya atıp makarna haşlar gibi haşlıyoruz ve suyunu süzüp üzerine yoğurt sarımsak yapıp pul biber yakıp döküp servis ediyoruz.
Ayy süper bu tam tembel işi yani benlik. Küçük küçük kim açacak onları:)) paylaşım için teşekkürler...
YanıtlaSilay evet açacam diyorum her defasında vazgeçiyorum bu iyi oldu :)
SilMantı yapmak hakikaten çok uğraş ve zaman istiyor. Kolay mantı tarifi ile mis gibi bir yemeği hemencecik sofraya koyabilirim. :) Elinize sağlık.
YanıtlaSilevet bu onun daha kolayı :)
SilMerhabalar, hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.
YanıtlaSilSaygılar.
teşekkür ederimm
SilYapımı kolay olunca daha bir çaldı kalbimi :)
YanıtlaSiltuttuk bu fikri diyosunuz yani :)
Silçok güzel olmuş canım mutlaka deneyeceğim :)
YanıtlaSilevet güzel oldu sevdik biz bunu :)
SilEvet bu da çok lezzetli oluyor ama keşke bazı midyelerin içi boşalmasa ...
YanıtlaSilay evet yaaa onlar neden fire veriyor öyle :)
SilBu tarifin hiç de tembel işi olduğunu düşünmüyorum. makarnaların içini doldurmak bile iş... tembel işini ben yapıyorum. Makarnayı haşlıyorum. Üzerine sarımsaklı yoğurt. onun üzerine kıymalı sos... yaşlanıyorum galiba...
YanıtlaSilBloğunuzu çok beğendim takibe aldım, sevgiyle kalın.
ahaha ilahi çok güldüm :) oda doğru içini doldurmakta bir iş ama ben boş vaktimde doldurdum ya ondan kolay geldi sanırım :D
SilKeşif etkinliğiyle buldum blogunuzu. Takibe aldım. Bana da beklerim :)
YanıtlaSilwww.blogluyorum.net
merhaba hoşgeldinizz bende geliyorum hemen :)
SilMerhaba ellerinize saglik cok guzel gorunuyor :) blogunuza uye oldum
YanıtlaSilmerhaba teşekkür ederim hoşgeldinizz
Sileskiden üşenmez doldururdum içlerini sonraları kıymayı üzerine sos olarak denemiştim:)))
YanıtlaSilŞimdiler de sadece seyrediyorum :)))
ahahaha zamanla insan vazgeçiyor dimi bişilerden :)
SilMerhaba,
YanıtlaSilahhh ahhh bu saatte okumam fena oldu, canim cekti simdi...
Yarina artik :))
Blogunuzu Deneyimli Anne'nin etkinliginden bulup takibe aldim ve bana da beklerim.
Sevgilerimle <3
www.gamzenindunyasi74.blogspot.com.tr
merhaba hoşgeldinizzz bende geliyorum hemen :)
Sil