Malum ramazan ayındayız ve günler de uzun olunca da kan şekerimiz yerlere yatıyor :) daha iftar saati gelmeden de "tatlııııııııııı" diye böğürmeye başlıyoruz. Ama yemeği yedikten sonrada ağır tatlıları midemiz almıyor fazla geliyor. İşte tamda böyle zamanlar için şahane hafif ve lezzetli bir tarifim var. Hem pratik hem lezzetli hemde görsellik açısından çok güzel bir tatlı bu. Neyse lafı fazla uzatmım hemen tarife geçeyim :)
Malzemeler
- 2,5 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı + 1 yemek kaşığı un
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- bol hindistan cevizi
Hazırlanışı
Sütü, unu ve toz şekeri bir tencere içerisine alıp güzelce karıştırıp göz göz olup kaynayana kadar pişiriyoruz. Muhallebi pişince altını kapatıp margarin ve vanilyayı da ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Türk kahve fincanlarının içini güzelce ıslıyoruz ve hazırladığımı muhallebi ile doldurup oda ısısına gelinceye kadar bekliyoruz. Muhallebiler oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp 2-3 saat kadar dinlendiriyoruz. İyice soğuyup dinlenen muhallebileri fincanlardan çıkarıp bolca hindistan cevizine buluyoruz ve istediğimiz gibi süsleyip soğuk servis ediyoruz.
Uf uf Harika gorunuyor
YanıtlaSiloo ellerine sağlık müthiş görünüypr<3
YanıtlaSilpratik ve hafif bir tatlı gerçekten..
YanıtlaSilYapımı çok prtatikmiş görüntüsü de şahane :)) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilCok guzel gorunuyo ellerine saglik kahve fincani olcusu kucuk turkkahvesi fincanimi
YanıtlaSilEllerinize sağlık ekrana yapıştım:)
YanıtlaSilTam yaz tatlısı ,sütlü ve hafif olmuş.Elinize sağlık :)
YanıtlaSilanam harika görünüyor ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSil