15 Ağustos 2014 Cuma

Dolama Poğaça


Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un 
İçi İçin
  • Büyük bir kase rendelenmiş beyaz peynir
Üzeri İçin 
  • 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

                 Poğaça hamurumuzun tüm sıvı malzemelerini, şekeri-tuzu ve mayayı bir kabın içine alıp maya eriyene kadar güzelce karıştırıyoruz ve azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ıslak bir bezle hamurumuzun üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. yarım saat mayalandıktan sonra hamurumuzu ikiye bölüp merdane yardımı ile büyük bir şekilde açıyoruz açtığımız hamurun içerisine peyniri her yanına gelecek şekilde serpip rulo halinde doluyoruz ve doladığımız rulodan 3 parmak kalınlığında parçalar kesip fırın tepsisine sıralıyoruz.


                  Diğer hamura da aynı işlemi uygulayıp onuda tepsiye sıraladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 175 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.




Not: Poğaçamızın içerisine beyaz peynir yerine haşlanmış patateste koyabiliriz.

5 yorum:

  1. denemek lazım çok pratik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem çok pratik hem çok lezzetli canım acil misafir için şiddetle tavsiye ederimmmm

      Sil
  2. Harika görünüyor, ellerine sağlık. Ben de oğluma çok yaparım bunu ama genelde ben yerim. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim yerimde tekerlek (araba lastiğine benzetmişti ilk) diyip yiyor bunu 😊

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil