17 Ağustos 2014 Pazar

Kahve Kurabiye


Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı Türk kahvesi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Hazırlanışı 

              Un hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp izmir köfte şekli gibi kahve çekirdiği gibi uzun yuvarlak şekil verip hafif elinizle bastırıp fırın tepsisine diziyoruz tüm hamura şekil verdikten sonra bir bıçak yardımı ile hamurların tam ortasından uzunlamasına hafif kesiyoruz ve 170 derecelik fırında içleri pişene kadar pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder