16 Ağustos 2014 Cumartesi

Kandil Simidi


                Genelde kandillerde yapılır ama aslında çayın yanına ve gün menülerine yakışan çıtır çıtır bir kurabiyedir ve herkesin sevdiği gibi bizim evde de çok sevilir işte benim kandil simidimin tarifii

Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yumurta 
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • aldığı kadar un 
Üzeri İçin
  • 1 yumurta 
  • susam
  • çörekotu
Hazırlanışı

               Kurabiye malzemelerini un hariç bir kabın içerisine alıp iyice karıştırıyoruz ve azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzeri için bir yumurtayı çırpıyoruz susamı bir tabağa döküyoruz ve yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce elimizde yuvarlayıp daha sonra tezgahın üzerinde elimizle kalem şeklinde uzatıyoruz ve uzattığımız hamurun iki ucunu birleştirip simit şekli verip önce yumurtaya daha sonrada susama bulayıp fırın tepsisine diziyoruz. Bütün hamura aynı işlemi uyguluyoruz ve istersek simitlerin bir kısmının üzerine çörek otu serpip 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder