22 Ağustos 2014 Cuma

Süslü Kurabiye


Malzemeler

  • 200 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Süslemek İçin
  • 100 gr bitter çikolata
  • renkli pasta süsü
Hazırlanışı

               Un hariç tüm kurabiye malzemelerini bir kabın içerisine alıp güzelce karıştırıyoruz azar azar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp hafif bastırıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz. Hamurun hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.

               Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkarıyoruz ve çikolataları bir metal kabın içerisine küçük küçük kırıp bir çaydanlığın içerisine kaynar su doldurup altını yakıp üzerine de çikolataların olduğu kabı koyup benmari usulu eritiyoruz.

                       Oda ısısına gelen kurabiyeleri önce erittiğimiz çikolataya daha sonrada pasta süslerine bandırıp servis tabağına alıyoruz.

                          Bir kaç dakika dinlendirdikten sonra kurabiyelerimiz servise hazırdır :)


Not: İsterseniz kurabiyelerin üzerine pasta süsü yerine hindistan cevizi, antep fıstığı, çekilmiş fındık ya da ceviz de koyabilirsiniz bu tercihe kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder