8 Eylül 2014 Pazartesi

Islak Kek


                    Ben ıslak keki pek severim ama ne kadar ıslak kek yapsam da benimki baya baya kuru kek olup çıkıyodu. Napıyım ne edim derken sevgili Aylin Canay sayesinde has be has ıslak kek yapabilen biri oldum işte onun tarifiyle ıslak kek ;)

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı un (çok dolmayacak bardaklar)

Hazırlanışı

               Yumurtaları ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Üzerine sıvıyağ, süt ve kakaoyu ekleyip güzelce yeniden çırpıyoruz. Bu karışımdan 1,5 su bardağı ayrı bir kaba ayırıp kenarda bekletiyoruz. Çırpma kabının içerisinde kalan karışıma unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış olan kare borcama döküyoruz ve 170 derecelik fırında kürdan yardımı ile kontrol ederek pişiriyoruz. Keki fırından çıkardıktan sonra istediğimiz şekilde dilimleyip ayırdığımız karışımı her yanına eşit dağılacak şekilde döküyoruz ve istediğimiz zaman servis ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder