Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 13 adet karton kahve bardağı
Kreması için
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Süslemek için
- çikolata
- portakal kabuğu
Hazırlanışı
Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz yani her kekte olduğu gibi şeker ve yumurtayı boza kıvamına gelene kadar çırpıp sıvıyağ yoğurt ve kakaoyu ekliyoruz rengi değişince unu , kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz ve kekimiz hazır. Karton bardaklarımızı yarısına kadar dolduruyoruz ve kesinlikle bardakları yağlamıyoruz çünkü kolaylıkla çıkacak kek pişince içinden. Ve doldurduğumuz bardakları 170 derecelik fırında kürdanla kontrol ederek pişiriyoruz.
İçlerini oyduğumuz kekleri soğumaya bırakıyoruz ve bir yandan da krema malzemelerinin hepsini (krem şanti hariç) bir tencere içerisine alıp karıştırıp kaynayıp göz göz olana kadar pişiriyoruz. Ve kremanın da ilk sıcaklığı çıkınca içerisine toz haldeki krem şantiyi döküp çırpıyoruz. İster krema torbası yardımı ile isterseniz de tatlı kaşığı yardımı ile keklerimizin içerisini dolduruyoruz. Ve doldurduğumu keklerin üzerini çikolata ve de portakal kabuğu ile süslüyoruz. Tabi siz isterseniz üzerine fındık, fıstık yada renkli şekerleme ile de süsleyebilirsiniz.
Nefis.. Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
Sil