Malzemeler
- 5 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı un
- sıvıyağ
- tuz
- 5 su bardağı su
Hazırlanışı
İlk olarak domateslerin kabuklarını soyup bikaç parçaya bölüp rondoya koyuyoruz ve pütür kalmayacak şekilde parçalıyoruz. Bir tencere içerisine az miktarda sıvıyağ ve un ilave edip unu kavuruyoruz kokusu çıkana kadar. Un kavrulduktan sonra salçayı ilave ediyoruz. (ben biber salçası kullandım bu sizin tercihinize kalmış) Bir iki defa salçayı da karıştırdıktan sonra hazırladığımız domates püresini ilave ediyoruz ve 5 dk kadar pişiriyoruz. Domates piştikten sonra suyu ilave ediyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Çorbamız kaynamaya başladığında sarımsakları çok ince şekilde rendeleyip ilave ediyoruz ve tuzunu da ekleyip kısık ateşte 10 dk kadar kaynatıp altını kapıyoruz ve çorbamız hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder