8 Temmuz 2015 Çarşamba

Yayla Çorbası


Malzemeler
  • 1 kase yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 yumurta sarısı
  • yarım çay bardağından biraz fazla pirinç
  • 5 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • kuru nane

Hazırlanışı

               İlk olarak suyu ve yıkadığımız pirinçleri bir tencere içerisine alıp kaynamaya bırakıyoruz. Yoğurdu unu ve yumurta sarısını bir kapta birleştirip çırpıyoruz. Pirinçler kaynayıp yumuşayınca suyundan 2 kepçe alıp terbiyeye ilave ediyoruz ki yoğurt kesilmesin diye ılıtıp çırpıyoruz ve yavaş yavaş dökerek pirinçlere ilave ediyoruz. Kaynayana kadar çıpmaya devam ediyoruz ve tuzunuda ilave edip kısık ateşte 5 dk kadar kaynatıp altını kapıyoruz. Bir tava içerisine yağları alıp kızdırıyoruz ve kızan yağa naneyi ilave edip çok az yakıp çorbaya ekleyip karıştırıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder