Malzemeler
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- yarım çay bardağından biraz fazla pirinç
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz
- kuru nane
Hazırlanışı
İlk olarak suyu ve yıkadığımız pirinçleri bir tencere içerisine alıp kaynamaya bırakıyoruz. Yoğurdu unu ve yumurta sarısını bir kapta birleştirip çırpıyoruz. Pirinçler kaynayıp yumuşayınca suyundan 2 kepçe alıp terbiyeye ilave ediyoruz ki yoğurt kesilmesin diye ılıtıp çırpıyoruz ve yavaş yavaş dökerek pirinçlere ilave ediyoruz. Kaynayana kadar çıpmaya devam ediyoruz ve tuzunuda ilave edip kısık ateşte 5 dk kadar kaynatıp altını kapıyoruz. Bir tava içerisine yağları alıp kızdırıyoruz ve kızan yağa naneyi ilave edip çok az yakıp çorbaya ekleyip karıştırıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder