10 Temmuz 2015 Cuma

Mercimek Çorbası


Malzemeler
  • 1 su bardağı mercimek 
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber 
  • sıvıyağ
  • su 

Hazırlanışı

                Mercimeği yıkıyoruz ve tencereye alıyoruz soğan, patates ve sarımsağı soyup bikaç parçaya bölüp mercimeğe ekliyoruz ve göz kararı su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Mercimek pişip posasını bırakınca ve sebzelerde yumuşayınca altını kapatıyoruz ve belender dan geçiriyoruz. Başka bir tencere içerisine sıvıyağ ve unu alıp kavuruyoruz salçayı ilave edip bikaç tur daha çeviriyoruz ve mercimeği ilave ediyoruz ve su ekliyoruz tabiki göz kararı çünkü herkes kıvamını farklı seviyor. Kaynamaya başlayınca tuzunu ve karabiberini ilave edip 5 dk kadar kaynatıp kapatıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder