13 Temmuz 2015 Pazartesi

Kozalak Mantısı



Malzemeler
  • 2 adet hazır yufka
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
  • karabiber 
  • kekik 

Hazırlanışı 

                 Yufkaları üst üst açıp önce 4 e sonra 8 e en sonda 12 ye bölüyoruz (isterseniz dahada küçültebilirsiniz). Sonra kestiğiniz yufkaları sigara böreği sarar gibi ama boş bir şekilde sarıp uçlarını suya batırıp yapıştırıyoruz.





                              Soğanı ince ince kıyıp tava içerisine alıyoruz kıymayı da ekleyip az miktarda sıvıyağ ile suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz. Domatesi rendeleyip suyunu çeken kıymaya ekliyoruz. Domateste piştikten sonra salçasını ve baharatlarını ilave edip salçanın kokusu çıkınca altını kapıyoruz. 

                              Sarımsakları rendeleyip yoğurda ilave edip tuz ekleyip çırpıyoruz. Sardığımız yufkaları kızgın yağa atıp kızartıyoruz. 

                               Büyük bir servis tabağına önce kızarmış yufkaları diziyoruz. Uç kısımlarına gelicek şekilde sarımsaklı yoğurdu döküyoruz ve yoğurdun üzerine de kıymalı harcımızı koyup servise hazır ediyoruz.




2 yorum:

  1. bu ramazan ne çok gördüm bu mantıyı!
    ellerine sağlık hem pratik hem lezzetli hem de görsellik on numara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. davet sofraları için özellikle biçilmiş kaftan bende o kadar çok gördümki en sonunda denemeye karar verdim ve sonrada neden geç denedim diye pişman oldum :)

      Sil