31 Temmuz 2015 Cuma

Yoğurt Çorbası



Malzemeler

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • tuz
  • karabiber
  • kuru nane
  • pul biber
  • sıvıyağ
  • su
Hazırlanışı 

              İlk olarak pirinçleri yıkayıp bir tencere içerisine alıp üzerine 3 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Yoğurdu başka bir kabın içerisine alıp unu ilave edip pürüz kalmayacak şekilde çırpıyoruz ve üzerine 1 su bardağı kadar su ilave edip kıvamını açıyoruz.Pirinçler kaynayıp pişince yoğurtlu sosumuzu ilave edip bikaç dk çırpıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Çorbamız bi kenarda kaynarken küçük bir tava içerisine az miktarda sıvıyağ alıp kızdırıyoruz ve salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Salçanın kokusu çıkınca baharatları ilave edip altını kapıyoruz ve salçalı sosu çorbamıza ilave edip 5 dk daha kaynatıp tuzunu ilave edip altını kapıyoruz ve çorbamız hazır.



2 yorum:

  1. Eline sağlık canım . Ben bu yoğurt corbasını yapamıyorum hep yoğurt kesiliyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa nedenki özel bi püf noktam yok ama kesilmiyor benim hiç yoğurdum :)

      Sil