Aslında poğaça olarak minik minikte yapabilirsiniz bu hamuru ama benim acelem vardı ve mnik minik uğraşmak için o anlık sabrım yoktu ve kocaman devasa bir çörek yapıp dilim dilim kesip servis ettim :) ama herşeye rağmen çok lezzetli oldu ;)
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım paket yaş maya (Pakmaya)
- 1 yumurta (sarısı üzerine
- aldığı kadar un
- beyaz peynir (içi için)
Hazırlanışı
Hamuru yoğurmak için tüm malzemeleri (peynir ve un hariç) bir kabın içerisine alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Maya eridikten sonra azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu 3 parçaya bölüyoruz.
Böldüğümüz hamurları oklava yardımı ile açabildiğimiz kadar açıyoruz. Açtığımız her hamurun içerisine rendelenmiş peynir serpip rulo yapıp kenara alıyoruz. Ve 3 tane rulomuz olduğunda üçününde ucunu birleştirip saç örgüsü gibi örüyoruz ve fırın tepsisine alıp yarım 20 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurun üzerine yumurta sarımızı sürüp isteğe göre susam, çörekotu yada haşhaş serpip 180 derecelik fırında alt ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Çöreğin iç harcını isteğe göre sevdiğiniz herşeyle değiştirip yapabilirsiniz.
Çok güzel görünüyor elinize sağlık :)
YanıtlaSilTesekkur ederimmmm
Silçok güzel görünüyor cnm ellerine sağlık.hafta sonu birgün kahvaltıya deneyeceğim. :)
YanıtlaSilsayfanı takiptekiyim zaten cnm. ben seni takipçi listemde göremedim ama.
Ins begenirsiniz sizde :)
SilAksam yakibe almistim blogunuzu yeniden k9ntrol edeyim
Bazen ben de büyük yaparım böyle. Dilimleyip servis ederim. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederimmm sizinde ellerinize sağlık öleyse :)
SilÇok leziz görünüyor.. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSiltadıda bir o kadar lezizdi teşekkür ederim :)
Sil