Ağızda dağılan tadıyla damat çatlatan aynı zamanda da aslında epey eski tariflerden olan bi kurabiyedir mısır gevrekli kurabiye 🍪 ben ilk defa denedim ama çok sevdiğim kurabiylerdendir 🤤 vereceğim ölçülerden epey çıkıyor benden size tavsiye hepsini tek seferde çikolata ve mısır gevreğiyle buluşturmayın lazım olan kadarını bulayıp gerisini ya ağzı sıkı bir saklama kabında muhafaza edin (1 ay durdu kapta hiç bayatlama olmadı) yada daha uzun dayansın istiyosanız buzlukta hiç çikolataya bulamadan çok uzun süre saklayıp lazım oluncada buzluktan çıkarıp çikolata ve mısır gevreğine bulayabilisiniz 😉
Tarifi aşağıya bırakıyorum beğenip kaydetmeyi unutmassınız inşaallah ❣️
Mısır Gevrekli Kurabiye 🍪
Malzemeler;
-125 gr tereyağ yada margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 adet yumurta
-1 su bardağı pudra şekeri
-2 su bardağı mısır nişastası
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-2 su bardağı un (kontrollü ekleyin çok çabuk doyuyor una ele yapışmayı kestigi an unuda kesin yani aslında un ölçüsünü yoğururken siz göz kararı belirlemiş olacaksınız)
Üzeri için;
-sürülebilir herhangi bir çikolata
-mısır gevreği
Hazırlanışı; un hariç tüm malzemeyi elinizle yada mikser yardımıyla güzelce birbirine yediriyorsunuz, yavas yavaş ve azar azar un ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapışmayı kesip hamur toparlandığı an unuda kesiyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp fırın tepsisine alıyoruz.170 derecelik fırında altları pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Kurabiyeler soguduktan sonra sürülebilir çikolatayı bir kaseye alıp üzerine 1 kaşık sıvıyağ ekleyip benmari usulü eritiyoruz. Mısır gevregini bir buzdolabı poşetine alıp üzerinden merdane ile geçip hafif inceltiyoruz. Kurabiyeleri önce çikolataya sonrada mısır gevreğine buluyoruz ve hazır 🤗🤗🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder