21 Ağustos 2014 Perşembe

Aşk Pastası :)


            Hepimize evde pasta yapmak zor ve meşakkatli gelir özellikle de en özel günlerimizde uğraşmak istemeyiz ama eşlerimize ve misafirlerimize evde yaptığımız pastalar dışarıdan aldıklarımızdan çok daha lezzetli gelecektir bu da tecrübe ile sabittir :) işte benim evde yaptığım pastamın tarifi 

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı gıda boyası 
Kreması İçin
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un 
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya 
  • 50 gram margarin
  • 1 paket krem şanti 
  • 1 su bardağı süt (şanti için kullanılacak)
Ganaj Kreması İçin
  • 200 gr krema 
  • 200 gr sütlü çikolata
Hazırlanışı

               Öncelikle muhallebimizi pişiriyoruz ve krem şanti malzemeleri vede margarin hariç tüm Muhallebi malzemelerini bir tencerenin içerisine alıp güzelce karıştırıp orta ateşte karıştırarak göz göz olup kaynayana kadar pişiriyoruz piştikten sonra içerisine margarini atıp eritip soğumaya bırakıyoruz.

                Muhallebi soğurken kekimizi hazırlıyoruz ve ilk olarak yumurta ile şekerleri boza kıvamına gelene kadar çırpıp vanilya, kabartma tozu, un ve gıda boyasını ve de unu döküp çırpıyoruz. Kelepçeli bir kalıba yada istediğiniz her hangi bir yağlanmış kalıba döküyoruz ve 170 derecelik fırında kürdan ile kontrol ederek pişiriyoruz.

                                   Kekimiz piştikten sonra kalıptan çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra keki ikiye bölüyoruz bıçak yardımı ile ve soğumaya bırakıyoruz.

                             Kekimiz bir kenarda soğurken daha önceden pişirip soğuttuğumu muhallebiye bir paket süt ile çırpılmış krem şantiyi ekliyoruz ve muhallebi ile şantiyi mikser yardımı ile birbirine yediriyoruz.

                             Muhallebimizi hazırladıktan ve kekimiz soğuduktan sonra kekimizin ilk katını bir servis tabağına alıyoruz ve muhallebinin yarısını güzelce kekin üzerine sürüyoruz.

                        Kekin diğer katını da muhallebinin üzerine kapayıp pastamızı kalan muhallebi ile güzel şekilde kaplıyoruz ve dolaba birazcık dinlenmeye alıyoruz.
                           Pastamız dolapta birazcık dinlenirken 200 gr lık kutu kremamızı bir tavanın içerisine alıp çikolataları içerisine kırıyoruz ve kreme kaynayıp çikolatalar eriyene kadar pişiriyoruz. piştikten sonra bir yarım saat kadar soğumaya bırakıyoruz.
                        Ganaj kremamız dinlenip yoğun bir kıvam aldıktan sonra pastamızın üzerine istediğimiz şekilde döküyoruz.

                       Ganaj kremayı döktükten sonra bir yarım saat kadar daha dolapta dinlendiriyoruz pastamızı ve sonrasında istediğimiz şekilde süsleyerek 1-2 dolap dinlenmesi sonunda servise hazır pastamız.


Not: Kekin içerisine illaki gıda boyası koymak zorunda değilsiniz ben yıl dönümümüz olduğu için pembe bir pasta kekim olsun istedim ve gıda boyası kullandım isterseniz boya kullanmaz sade yada kakao kullanarak kakaolu bir pasta keki yapabilirsiniz
        Muhallebi sevmiyorsanız pastada sadece krem şanti kullanabilirsiniz. Bu tercihe kalmış 
        Pastayı illaki ganaj krema ile de süslemek zorunda değilsiniz meyve yada renkli çikolatalarla da hatta kekin içerisinden biraz kesip rondo dan geçirip kek ile de süsleyebilirsiniz bu yine tercihe kalmış birşey
        Ganaj kremayı çok yapıp iyice dondurduktan sonra muhallebi yerine pastanın içerisine de kullanabilirsiniz ki zaten pastane den aldığımız çikolatalı pastaların iç malzemesi de ganaj kremadır muhallebi değildir.
         Ben krem şantinin hepsini muhallebinin içerisine koymadım yarısını muhallebiye ekleyip diğer yarısını da süsleme için ayırıp sıkma torbası ile süsledim pastamı. 

Dip Not: Eşler evde vaktinizi ayırıp yaptığınız pastayı çoookkk daha seviyorlar ve inanın pastanedekiler den çok daha lezzetli olduğunu söylüyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder