15 Temmuz 2015 Çarşamba

İslim Kebabı


Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patlıcan 
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet küçük boy kuru soğan 
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı galete unu 
  • 4-5 dal maydanoz
  • tuz
  • karabiber 
  • pul biber
  • kimyon 
  • 3 adet domates 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 2 adet sivri biber
Hazırlanışı

                 Patlıcanları picama şeklinde soyup uzun şeritler halinde kesip kızgın yağda kızartıyoruz ve kağıt havlu üzerine alıp yağlarını bırakması için dinlendiriyoruz.

                 Kıymayı bir kaba alıp üzerine soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz maydanozları ince ince kıyıp ekliyoruz baharatları ve yumurtayı da ilave edip galete unu ila güzelce yoğuruyoruz. Hazır olan köftemizden top top köfteler yapıp kızartıyoruz.

                 Kızaran patlıcan ve köfteleri birleştirmek için 2 tane patlıcanı + şeklinde koyup ortasına köfteyi yerleştirip sarıyoruz ve açılmaması için kürdan batırıyoruz birleşim yerine ve ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştiriyoruz. Köfteler ve patlıcanlar bitene kadar hepsini sarıp fırın kabına yerleştiriyoruz. 

                  Köfteleri sardıktan sonra domatesleri bir tava içerisine rendeleyip pişiriyoruz altını kapamadan salçayı ilave edip kokusu çıkınca kapatıyoruz ve köftelerin üzerine gezdiriyoruz. Her kürdana biber kesip ekliyoruz ve 180 derecelik fırında 20 dk kadar pişirip kapatıyoruz. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder