Malzemeler
- 6 yemek kaşığı tarhana
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- tuz
- 7 türlü baharat
- su
- sıvıyağ
Hazırlanışı
İlk olarak tarhanamızın 3 kaşığını bir kase içerisine alıp az bir su ile ıslıyoruz. Domatesi tenceremize rendeliyoruz ve az miktarda sıvıyağ ile biraz pişiriyoruz. Kalan 3 kaşık tarhanayı domatese ilave edip bir kaç tur çevirip salçayı ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Salçanın kokusu çıkınca ısladığımız tarhanayı da ekleyip üzerine 3,5 - 4 su bardağı kadar su ekleyip güzelce çırpıp kaynamaya bırakıyoruz. Çorbamız kaynamaya başladıktan sonra baharatını ve tuzunu ilave edip 7-8 dk kadar kaynatıp altını kapıyoruz ve servise hazır. (içerisine rendelediğimiz domates ayrı bir tat veriyor denemediyseniz tavsiye ederim)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder