Kekin içerisinde haşhaş tohumunu hiç denediniz mi? Evet bende denmemiştim hatta ilk deneyimim çaylı kek yaparken olmuştu ama ondan kakao olduğundan haşhaş geri planda kalmıştı. İşte bu tarifte öyle güzel öyle lezzetli oldu ki yerken sanki fındık yada ceviz yiyomuş hissi verip çıtır çıtır ediyor. Görüntüsü zaten ayrı bir güzel oluyor ;) Eh daha fazla laf kalabalığı yapmim tarifi sunayım size ;)
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- yarım su bardağı haşhaş tohumu
- 1 limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Tabiki her zaman olduğu gibi yumurtaları ve şekeri boza kıvamı alana kadar çırpıyoruz. Sıvıyağ ve yoğurdu ekliyoruz çok az çırpıyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyip ekliyoruz ve kek kıvamını alsın diye son kez çırpıyoruz. Mikseri bırakıp hamura haşhaşı ve limon kabuğunu ekleyip spatula yardımı ile karıştırıp yağlanmış kalıba döküp 170 derecelik fırında kürdan kontrolü ile pişiriyoruz.
Haşhaşın çöreğini de böreğini de çok severim. Oh mis gibi kek... Eline sağlık Meltemciğim, duyar duymaz geldim bloguna :)
YanıtlaSilHosgeldinizz sefalar getirdinizzz bende geliceginizi duydum attim hemen keki firina :))) bu arada boregini bende cok severim :)))
SilEn sevdiğim keklerden. Hatta bazen revaniyi de haşhaşlı yaparım. İçinde kıtır kıtır çok güzel oluyor.
YanıtlaSilEvet onu bende yapiyorum hatta uzerine bide muhallebi yapip dokuyorum :)
Sildöktürmüşsünüz yine elarinize saglık :)
YanıtlaSilev keksiz olduğu zaman boş gibi geliyor bize alıştık sanırım evdeki kek kokusuna :)
Silçok severim haşhaşlı şeyleri eline sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederim bizde seviyoruz haşhaşlı tatları :)
Sil