10 Aralık 2019 Salı
Simit Tadında Susamlı Poğaça
Geçen gün yaptığım susamlı poğaçanın tarifini çol soran olmuştu ancak vakit bulup yazıyorum 🤦🏻♀️ ve diyorumki siz benim yaptığım gibi kocaman kocaman şekil vermeyin 🤣
.
.
Malzemeler;
-1 su bardağı su
-1 su bardağı ılık süt
-1 paket yaş maya (instantta olur)
-100 gram tereyağ
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı sirke
-1 tatlı kaşığı tuz
-2.5 yemek kaşığı toz şeker
-1 yumurta
-aldığı kadar un (5 yada 5.5 su bardağı falan alıyor)
İçi için; kaşar peyniri
Üzeri için; 3 yemek kaşığı pekmez, 5-6 yemek kaşığı su ve kavrulmuş susam
.
.
Hazırlanışı; un hariç tüm malzemeleri maya eriyene kadar karıştırıp maya eridikten sonra yavaş yavaş un olave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalandıkta sonra küçük parçalar koparıp elle açıp içerisine peynir koyup önce iki yanlarını sonra da diğer iki yanını katlayarak şekil yerip pekmezle suya ve sonrada susama bandırıp fırın tepsisine diziyoruz. 30 dk daha mayalandırıp 180 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz içine peynir koymak yerine simit şekli vererekte yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok güzel bir tarif ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil