20 Mart 2017 Pazartesi

Çit Pasta


       
                       Merhaba epeydir boşlamışım buraları hazır vaktim varken şöyle muhteşem bir pasta tarifi vereyim istiyorum size. Muhteşem diyorum diyorum çünkü hem yapımı çok kolay hemde şahane bir lezzeti var tadan yiyen herkesten tam not alıyor bu pasta. Yani uzun lafın kısası çay soflarının yıldızı bir tarif geliyor şimdi.

Malzemeler

  • 2 paket kedidili bisküvi
  • 2 litre süt
  • 6 çorba kaşığı un 
  • 2 çorba kaşığı nişasta 
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin 
Çilek sosu için
  • 200 gr çilek 
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı nişasta 
Hazırlanışı 

                   İlk olarak muhallebimizi hazırlıyoruz ve bunun içinde su bardağı sütü bir tencere içerisine alıp unu, nişastayı, toz şekeri, yumurtayı ve vanilyayı bir tencere içerisine alıp pürüz kalmayacak şekilde çırpıp ocağa alıyoruz ve kaynayıp göz göz olana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra içerisine margarini ilave edip ilk sıcaklığını çıkarıp krem şantiyide ekleyip mikser yardımıyla çırpıyoruz. 

                   Ben kelepçeli bir kalıbın çemberini kullandım şekil vermek için ve çemberi servis tabağımın içerisine alıp kalan süt ile kedidillerini ıslayıp yani bisküvileri süte batırıp önce dik bir şekilde çemberin etrafına daha sonrada tabanına dizdim. Taban ve çemberin çevresi tamamiyle kaplandıktan sonra muhallebiyle kapadım ilk katın üstünü ve yine bisküvileri süte batırıp dizdim yine muhallebi koydum. aynı işlemi 3 kez yapıyoruz.

                    Muhallbi ve bisküvilerin işi bitince çilekleri yıkayıp ayıklayıp rondodan geçiriyoruz. Bir tencere içerisine alıp şeker ve yarım çay su ilave edip pişirmeye bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca kalan yarım çay bardağı suyu nişastaya ilave edip nişastayı açıp çileğe ekleyip 3 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz ve pastamızın üzerine döküyoruz. 

                    Pastamız oda ısısına geldikten sonra dolaba alıp 1 gece dinlendirip servisten hemen öncede çemberi çıkarıp bisküviler dağılmasın diye bir kurdela ile pastamızı bağlıyoruz :) ve üzerini süsleyip servis ediyoruz. Küçük bir sır sütlü olan tüm tatlıları bir gece dolapta bekletip ertesi gün tükettiğinizde hem şekli oturmuş olur hemde tadı lezzetine lezzet katmış olur. 










                               Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum :) kedidili sevmeyen beni bile müptelası yaptı bu pasta ve gün masamında yıldızı oldu ;)

Dip not: Pastanın üzerine çilek sos yerine ganajda yapabilirsiniz. Yada sevdiğiniz başka bir meyveyle de sos yapabilirsiniz veyahut meyve sos sevmiyorum derseniz direk meyve ilede süsleyebilirsiniz.