26 Ağustos 2015 Çarşamba

Tavuklu Pilav


                    Herkesin çok sevdiği hatta çocukların bile çok sevdiği hem doyurucu hemde başlı başına bir ana yemektir o :) şidmi diceksiniz ki ammada pohpohladı alt tarafı tavuklu pilav :) ama napıyım şu sıcak yaz günlerinde o yemekleri yapmak benim için resmen bir işkence (çünkü öğleden sonra mutfağıma güneş vuruyor ve orası tam bir sağuna oluyor). Yemek yapmak işkence olduğu gibi birde iki çeşit yemek yaptıysam mutlaka biri yenmiyor ve kalıyor! bu yüzden de yaz girdi gireli tek çeşit yemek yapıp yanına bolca salata ve meyveyle geçiştiriyorum akşam yemeğini :) sağlıklı besleniyoruz dermişim şimdi ama nerdeee gayette üşengeçliğimden :))) her neyse işte geçen gün yemek düşünürken aklıma tavuklu pilav düştü hem doyurucu hemde lezzetli olur dedim yaptım işte benim tavuklu pilavımın tarifi ;)

Malzemeler

  • yarım kg tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç 
  • yarım çay bardağı arpa şehriye 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • tuz 
  • karabiber
  • sıvıyağ
Hazırlanışı

                 İlk olarak tavukları bir kaç parçaya bölüp yıkayıp kaynamaya bıraktım (bu işlemi düdüklüde de yapabilirsiniz benim vaktim vardı normal haşladım) ve iyice kaynayıp piştikten sonra tavuğun suyunu bir kenara kendini bir kenara ayırıp tavukları küçük parçalara ayırdım.

                 Pilavımı yapmak içinde pirinçlerimi tuzlu suya basıp 15 dk kadar beklettim ve güzelce yıkayıp süzdürdüm. Tereyağı ve az miktarda sıvıyağı tencereye alıp arpa şehriyeyi de ekleyip şehriyeler kızarana kadar kavurdum. Şehriyeler kızardıktan sonra ayırmış olduğum tavuk suyundan 4 su bardağı ölçüp şehriyelere ilave edip kaynamaya bıraktım.(eğer tavuk suyu yetmiyorsa normal suda ilave edebilirsiniz)Su kaynayınca pirinçleri ekledim tuzunu ve biberini de ekleyip kısık ateşte suyunu çekmeye bıraktım. Pirinçler suyunu biraz çektikten sonra tavukları ekledim ve pirinçler tamamiyle suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bıraktım. 20 dk kadar demlendikten sonra yanına mis gibi erik kompostosu koyup servis ettim :)


10 yorum:

  1. Ohhh...yaninda ayranla cok sevdigim bir lezzet :) Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle yanınada ayran yaz günlerinin kurtarıcısı :)

      Sil
  2. Valla öle güzel anlatmışsın ki canım çekti ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla benimde annem sık sık yapar ordan aklıma geldide yaptım iyikide yapmışım :)

      Sil
  3. offf nasıl canım çekti yarına bende yapayım bariii :) gerçi be tavuklu pilav yapınca hayırdır mevlütmü var diyor ama :) yemezsem çatlarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapın yapınnn ay evet dimi mevlüt menüsüdür ama nasılda tatlı gelir mevlütlerde bu pilavvvv :)))

      Sil
  4. benimde en kolayıma gıden doyurucu menulerımdendır elınıze saglık

    YanıtlaSil
  5. Genelde mevlütlerde yapılır ama çocuklar için çok faydalı. Eline sağlık...

    YanıtlaSil