15 Ağustos 2014 Cuma

Padişah Lokumu


Malzemeler

  • 5 Su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı

                 Muhallebi malzemelerinin hepsini (hindistan cevizi ve margarin hariç) bir tencerenin içerisine alıyoruz ve güzelce karıştıktan sonra ocağa alıp göz göz olup kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp içerisine margarini ekleyip margarin eriyene kadar karıştırıyoruz. ara ara karıştırarak oda ısısına getiriyoruz ve oda ısısına gelince buzdolabına alıp 2 saat soğumasını bekliyoruz. 2 saat sonunda dolaptan çıkarıp istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz. Tüm muhallebiye aynı işlemi uygulayıp bitiriyoruz ve hepsi bittikten sonra dolapta 1 saat daha dinlendirip soğuk olarak servis ediyoruz.


Not: Ben lokumların bir kısmını hindistan cevizine bir kısmını fındığa buladım siz isterseniz antep fıstığı ile de aynı işlemi uygulayabilirsiniz ve yine isterseniz hindistan cevizine buladığınız lokumların ortasına tane fındık koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder