18 Ekim 2014 Cumartesi

Minik Tuzlu Kurabiye


Malzemeler
  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta sarısı (biri içine diğeri üzerine)
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Hazırlanışı

               Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamuru buzluğa kaldırıp 20 dk kadar dinlendiriyoruz. Hamuru merdane yardımı ile olabildiğince kare şeklinde açıp önce uzun şeritler daha sonrada minik kareler halinde kesiyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp isteğe göre susam yada çörek otu serpip 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.


Not: Çiçek ekmek tarifi ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder