Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- aldığı kadar un
İçi İçin
- beyaz peynir
Üzeri İçin
- 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Sıvı malzemeleri bir kabın içerisine alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz ve azar azar un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzun üzerini nemli bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte bir parça koparıp merdane yardımı ile açıyoruz.
Ve fotoğraftaki gibi kesilen kısımları katlıyoruz.
Hamurun hepsine aynı işlemi uygulayıp fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder