13 Ekim 2014 Pazartesi

Un Helvası


Malzemeler
  • 250 margarin
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • arzuya göre çekilmiş ceviz ya da fındık
Hazırlanışı

               Margarin bir teflon tava tada tencere içerisine alını ve ateşe alınıp eritilir. Un eklenir ve sürekli karıştırarak topak olmamasına dikkat edilerek kavrulur. Su ve şeker bir kabın içerisinde şeker eriyene kadar karıştırılır. Kavruldukça rengi değişip sararan una çekilmiş fındık ve şerbeti eklenip topak olmasın diye sürekli karıştırarak suyunu çekmesi sağlanır. Tamamiyle suyunu çektikten sonra ocaktan alınır ve ister kaşık ile şekil verilip servis edilir isterse tepsiye döşenip kesilerek servis edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder