21 Ekim 2014 Salı

Zeytin Ezmeli Açma


Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • aldığı kadar un 
İçi İçin
  • zeytin ezmesi
Üzeri İçin
  • 1 yumurta sarısı
  • çörekotu

Hazırlanışı

              Sıvı malzemelerin hepsi bir kabın içerisine alınıp maya eriyinceye kadar karıştırılır ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edip üzerini nemli bezle örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Yarım saat 45 dk kadar mayalandıktan sonra hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte bir parça koparıp merdane yardımı ile uzunca bir şekil de açıyoruz.


                                   Açtığımız hamurun üzerine 2 tatlı kaşığı zeytin ezmesi koyup her yanına eşit olacak şekilde güzelce sürüyoruz.




                                      Zeytin ezmesini sürdükten sonra hamurun bir ucundan sarmaya başlayıp rulo yapıyoruz.




                                         Rulo yaptığımız hamurun her 2 ucunu ter yönlere bir kaç kez çevirip şekil almasını sağlıyoruz ve iki ucu birbirine birleştirip fırın tepsisine diziyoruz.


                                   Hamurun hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder