9 Aralık 2014 Salı

Damla Sakızlı Kek


Malzemeler

  • 3 yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvıyağ 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 paket damla sakızlı vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un 
  • 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
              Öncelikle her kekte olduğu gibi yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz sütü ve sıvıyağı ekleyip bir kez daha çırpıyoruz.Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyip tekrar çırpıyoruz ve mikseri bir kenara bırakıp isteğe göre limon kabuğunu ilave edip bir spatula yardımı ile yeniden karıştırıp yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. 170 derecelik fırında kürdan ile kontrol ederek pişiriyoruz. Ve göreceksiniz ki kek pişerken ev buram buram sakız kokacak ve yine yerken de hem aynı kokuyu alacak hemde sakız tadını hissedeceksiniz.



Not: Ben kekin ölçülerini normal kek kalıbına göre verdim fakan benim gibi baton kek kalıbında yapacaksanız sütü yarım su bardağı olarak azaltın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder