19 Aralık 2014 Cuma

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı


Malzemeler

  • 1 paket kemal paşa tatlısı
  • 1 litre süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Süslemek İçin
  • hindistan cevizi
  • fındık

Hazırlanışı

              Öncelikle kemal paşaları paketinde yazdığı gibi şerbetle haşlıyoruz. (onun malzemelerini yazmadım çünkü her pakette farklı ölçüler oluyor ama sadece şuna dikkat edin üzerinde yazan şekerden daha az koyun çünkü muhallebiye göre şekeri yüksek geliyor azaltın ki dengelensin tadı)

                               Haşladığımız kemal paşaları bir borcamın yada herhangi bir servis tepsisinin içerisine diziyoruz.
                                Diğer yandan da muhallebi malzemelerini krem şanti hariç bir tencere içerisine alıp göz göz oluncaya kadar kaynatıp pişiriyoruz. Ve ocaktan alıp ilk sıcaklığı çıkınca krem şantiyi ilave edip çırpıyoruz ve kemal paşaların üzerine döküp yaydırıyoruz.

                                   İstediğimiz malzeme ile süsleyip dolapta 2 saat dinlendirip servis ediyoruz.




2 yorum:

  1. Bu tarifi geçen bir sitede görüp yapmaya karar vermiştim, ne güzel burada da varmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çoookkk güzel bir tatlı hem hafif hem çok lezzetli biz çok seviyoruzzz

      Sil