31 Aralık 2014 Çarşamba

Üsküdar Poğaçası


Malzemeler
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (sarıları üzerine kullanılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya (Pakmaya)
  • aldığı kadar un 
İçi İçin 
  • 3 adet haşlanmış patates
  • yarım demet maydanoz
  • pul biber
  • karabiber
  • nane
  • tuz 
  • kırmızı toz biber
Üzeri için 
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • susam
  • çörekotu
  • haşhaş
Hazırlanışı 

              Öncelikle her poğaçada olduğu gibi sıvı malzemeleri bir kabın içerisine alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz maya eriyince azar azar un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve hamurun üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurumuz mayalanırken patatesleri rendeleyip maydanozu doğrayıp ilave ediyoruz ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.

               Hamur mayalanınca istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp merdane yardımı ile çok büyük olmamak kaydıyla açıyoruz.


                                       Açtığımız hamurun içerisine harcımızdan koyup dolma sarar gibi sarıyoruz.





                                    Sarmış olduğumuz poğaçamızı fırın tepsisine alıp tüm hamura aynı işlemi uygulayıp 15 dk tepsi mayası yaptırdıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu ve haşhaş serpip 180 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.



Not: Dilerseniz hamuru açtıktan sonra fırça ile sıvıyağ sürüp iç malzemesini öylede koyabilirsiniz. Ve yine dilerseniz iç malzemesini patatesli değilde peynir, sucuk, kaşar, kıyma, ıspanak gibi iç malzemelerle de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder