10 Şubat 2015 Salı

Otlu Poğaça



Malzemeler
  • 250 gr margarin
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • aldığı kadar un 
Üzeri İçin
  • 1 yumurta
  • susam
  • çörekotu

Hazırlanışı

              Un hariç tüm poğaça malzemelerini bir kabın içerisine alıp güzelce karıştırıyoruz ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp istediğimiz şekli verip fırın tepsisine diziyoruz. Hamurun hepsine şekil verdikten sonra üzerlerine yumurta sürüp susam ve çörekotu serpip 180 derecelik fırında alt ve üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. 





Not: Dilerseniz ve eğer evde varsa poğaçanızın içerisine taze nane v fesleğen de ilave edebilirsiniz bu tamamiyle sizin isteğinize kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder