9 Mart 2015 Pazartesi

Fasulye Kavurması


Malzemeler

  • yarım kg taze fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

              Öncelikle fasulyelerimizi ayıklıyoruz ve kırmadan bütün olarak kaynar suya atıp haşlıyoruz. Haşlanan fasulyeleri süzüyoruz ve kuru soğanı küp küp doğrayıp bir tava içerisine alıyoruz. Soğanlar çok az sıvıyağ ile kavrulurken domatesin kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz ve pembeleşen soğanın üzerine ilave ediyoruz. Hafif sotelendikten sonra domates biber salçasını ve haşlanmış fasulyeleri ilave edip tuzunu ekliyoruz ve 5-6 dk kadar kavurup altını kapıyoruz ve servise hazır ister yemek olarak ister çayın yanına salata olarak her sofraya çok yakışan bir tat.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder