31 Mart 2015 Salı

Soğanlı Börek



                   Aslında pek kimse bilmez ama bilende çok sever soğanlı böreği evet evet yanlış duymadınız aya bildiğiniz kuru soğanlı börek ve değme böreklere taş çıkarır tadı lezzeti. Annemde bize miras kalacak en güzel lezzetlerden ikincisidir kendisi ;) işte tarifimiz;


Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 3 çay kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı sulu yerinden yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • aldığı kadar un 
İçi İçin
  • 1 kg kuru soğan 
  • 2 çorba kaşığı biber salçası 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • sıvıyağ 
  • yarım demet maydanoz
Hazırlanışı

                 Öncelikle soğanları küp küp doğruyoruz ve ince olmayacak bildiğiniz iri küpler halinde doğarıyıp büyük bir tava içerisine alıyoruz ve yeterli miktarda sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Soğanlar pembeleşince tuzunu ve salçasını ilave edip salçanın çiğ kokusu gidene kadar pişirip altını kapıyoruz. Maydanozları ince ince kıyıp soğumaya bıraktığımız soğana ekliyoruz. 

                 Hamurumuzu malzemeleri bir kabın içerisine alıp yoğuruyoruz ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve hamuru da 3 e bölüyoruz. Böldüğümüz bezelerden birini alıp açıyoruz. (Büyük börek tavasına göredir ölçümüz ve bezeleri de onun büyüklüğünde açıyoruz.) İlk açılan hamurumuzu yağlanmış büyük börek tavamızın içerisine seriyoruz ve hazırladığımız soğanlı harcı ikiye bölüp yarısını hamurun üzerine yayıyoruz. İkinci bezeyi de açıp soğanlı harcın üzerine seriyoruz ve onun üzerine de kalan soğanlı harcı yayıyoruz. Son bezeyi de açıp soğanlı harcın üzerini örtüyoruz ve tavamızı orta ateşteki ocağa koyuyoruz ve alt kısmı kızarana kadar pişirip tavanın kapağı yardımı ile cevirip diğer yüzünü pişiriyoruz ve böreğimiz hazır. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder