19 Mayıs 2015 Salı

Akıtma



                     Aslında bir tür krep ama süt ile yapılmadığı için ve genelde köylerde bilinen ismi akıtma olduğu için bendeki ismi de akıtma. İster çay saatlerinizde içerisine salata yapıp yarıp ister peynir çeşitleri ile sarıp isterseniz de kıymalı bir harç hazırlayıp sarıp çayın yanına çok güzel bir çeşit olarak kullanabilirsiniz. İsterseniz de kahvaltı sofralarında çikolata yada peynir çeşitleri ile tüketebilirsiniz. İşte bizim akıtmamızın tarifi;


Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • sıvıyağ

Hazırlanışı 

                    Yumurtayı tuz ve su ile güzelce çırpıyoruz azar azar un ekleyerek kek hamurundan daha akıcı bir kıvam edince hamurumuz hazır. Herhangi bir tavaya yada krep tavasına çok az yağ damlatıp ısınmaya bırakıyoruz. Tava ısınınca tavanın tam ortasına bir kepçe hamurumuzdan döküp ister  tavayı hareket ettirerek istersek de kepçe yardımıyla yayıyoruz. ara ara tavayı sallıyoruz ki hamur tavadan ayrılmaya başlayınca altı kızardığında çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz. Bu ölçülerden 7-8 adet akıtma çıkıyor isteğe göre malzemeleri arttırıp azaltabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder