3 Ağustos 2015 Pazartesi

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü



Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sakızlı vanilin
  • 1 yemek kaşığı margarin
Sosu İçin
  • 1 paket hazır çikolata sos
  • portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın 
Hazırlanışı 

               Tavuk göğsü için margarin hariç tüm malzemeleri bir tencere içerisine alıp kaynayıp göz göz olana kadar pişiriyoruz ve pişince içerisine margarini alıp mikserle 5 dk kadar çırpıyoruz ve herhangi bir borcama döküp soğumaya bırakıyoruz.

                Çikolata sosunu paketin üzerinde yazan tarife göre pişiriyoruz ve kaynamaya başlayınca içerisine portakal kabuğuyla tarçını da ilave edip altını kapıyoruz. Sosuda tavuk göğsünün üzerine döküp oda ısısına geldikten sonra dolaba kaldırıp 2-3 saat dinlendirip servis ediyoruz.


2 yorum:

  1. Hmmm en sevdiğimden tarifini en kisa zamanda deneyeceğim.
    Mesela ben sana geldiğimde yapabilirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen geterki canım benim hemen yaparım her istediğiniiiii

      Sil