8 Ekim 2015 Perşembe

Domatesli Pilav


            Bizim evde çok fazla pirinç pilave sevilmiyor. Yani öle iştahla yenilmiyor. (Aslında bi nevi iyi ama yinede işte) E her zaman bulgur pilavıda olmuyor ondan da bıkmamak lazım. Bu yüzden de arada pirinç pilavına güzellikler yapıp yemek lazım. Tam da domateslerin en tatlı zamanıyken bi domatesli pilav patlatıp yiyelim dedim ve iyi ki de demişim gayette güzel oldu. (Her şeyi sevmeyen eşim bunu da beğendi!) İşte benim domates pilavı tarifim;

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç (baldo)
  • 2 adet irice domates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı 
  • 1-2 damla limon suyu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1,5 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı

                Domateslerimizi rendeleyip pilav tenceresine alıyoruz ve sıvıyağı ekleyip domatesleri iyice öldürüp pişiriyoruz. (Ben pirincimi tuz ilave edip 10 dk kadar sıcak suda tutup yıkıyorum.) Domatesler pişince tereyağı ekleyip eritiyoruz ve kaynamış olan 1,5 bardak suyu ilave ediyoruz. (normalde 1-2 ölçü olmalı ama domatesin suyu olduğu için 1-1,5 ölçü su ilave ediyoruz.) Su tencerede de kaynadıktan sonra pirinci salıp tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapayıp demlenmeye bırakıyoruz ve 30 dk sonra pilavımız hazır.


2 yorum:

  1. Nefis. Ben de çok severim domatesli pilav. Bu akşam yapmalı:) Eline sağlık.

    YanıtlaSil