20 Kasım 2015 Cuma

Hindistan Cevizli Fındıklı Kurabiye


             Saatler çekildikten sonra uzunnn kış gecelerinede başladık. Gerçekten uzunnn ve hiç sevmiyorum kış saati uygulamasını ne geceler bitiyo ne de zaman geçiyor. Bide erkenden hava kararıyor karabasanlar basıyor bana. Tabi benim eşte işten 16:00 da çıkınca bizde akşam yemeği faslı falan erkenden bitiyor ve tam da dizi saatlerinde karnımızdan tuhaf sesler gelmeye başlıyor! Dolayısıylada eşim kalkıp dolaplarda yiyecek bişiler arar hale geliyor :) ve geçen akşam ilk kez "sen bugün kek kurabiye bişi yapmadın mı mutfak neden boş?" diye sordu şok oldum :) ve körün taşı gibide o gün evde hiç bir hamur işi yoktu :) ertesi gün kalkıp bişiler yapmak farz oldu ve bende hemen yeni bir kurabiye denedim ve biz çok sevdik. Hem lezzetli hemde çayın yanına çok yakışan bir kurabiye oldu.İşte hindistan cevizli fındıklı kurabiyenin tarifi;

Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı kırılmış fındık
  • yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 2 adet yumurta (birini akı ayrılacak)
  • aldığı kadar un 
Hazırlanışı

                İlk olarak yumurtaların birinin akını ayırıp diğerlerini bir kaba alıyoruz. Üzerine şekeri, margarini, kabartma tozunu, vanilyayı ve 4 yemek kaşığı hindistan cevizini ekleyerek güzelce karıştırıyoruz. Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp ilk yumurta akına sonra hindistan cevizine ve son olarakta fındığa batırıp fırın tepsisine diziyoruz. Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp 180 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.


 

14 yorum:

  1. kurabiye tamam çok güzel olmuştur eminim ama kelebeğe bayıldım nereden buluyorsunuz bunları yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh o kelebekler :) çok sevdiğim bi ablamın seneler önce doğum günü hediyesi onlar bana mudodan ;)

      Sil
  2. Hahaha:)))aynen yaaaa, benim de dün akşam akşam canım kek istedi, normalde şekerli kek sevmem ama yaptım mecburen çünkü peynirli maydanozlu keke üşendim ayrıca peynir çok az kalmıştı evde, eline sağlık, nefissss görünüyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sırf peynir ve maydanoz olayından dolayı tuzlu keke giremeyenlerdenim :)

      Sil
  3. Sunum her zaman ki gibi harika. Eminim ki kurabiye de öyledir:)

    YanıtlaSil
  4. Bu güzellikleri gece gece görmesem daha iyi olacaktı :(

    YanıtlaSil
  5. Yemekler erken yenince göbüşlerden ses geliyor evde o tür yiyecekler olunca yatmadan önce bile yiyorum ben. Çok feci çocuklar olmasa hiç yapmıycaö çok şükür şimdilik ev zamanı değil

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık :) Çok fazla tatlı sevmesem de kurabiyeleri görünce dayanamıyorum :) En kısa zamanda denemek ümidiyle.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederimmm inşaallah sizde beğenirsiniz

      Sil
  7. Kelebek tabakla kurabiyeleri bana gönder Meltem :))
    Hindistan cevizinin girdiği her şeyi çok severim :) Ellerine sağlık canım .

    YanıtlaSil