15 Aralık 2015 Salı

Ben ve Orta Sehpa Savaşım


            Tünaydın kızlarrrr :) evin haftalık rutin işlerini bitirip sessiz moda geçtiysem benden mutlusu yok demektir :) eh baktım ki geçen hafta sürekli tariflerden gitmişim bu gün azıcık ev dekorasyonundan bahsedelim dedim.Aslında çok önce bahsedecektim bu konudan ama unutmuşum! Kafa Leyla'ysa demek ;) Neysee dağılmasın şimdi konu.

             Efendimmm malumunuz bir yuva kurulurken böle çıkılır mobilya perde halı alışverişi yapılır eh malumunuz büyüklerde olmadan olmaz bu alışverişte ve yine malumunuz o büyükler hiç bişi eksik olmasın ve onların dedikleri olsun isterler işte oncaaaa istek ve hengamenin içerisinde bizde bizim de isteklerimiz olsun deriz. Ben mobilya seçimi konusunda Allah'a şükür beğendiklerimi aldım fakat salon için orta sehpa mevzusuna gelince bildiğiniz mıhlanıp kaldım. Çünkü mobilya alacağımız mağazada hiçbir çeşit yoktu sehpa olarak.E "almayalım" dedim "olmazzzzz alınacakkk!" dedi o büyükler. Tek çeşit var oda akıllı sehpa yani şu açılıp yemek masası olanlardan. Eh biraz ısrar etsem eşim ikna olucak ama büyükler hır çıkarıcak (zaten saatli bomba gibiydi o gün büyükler!) neyse dedim hadi bu bari öle olsun sonra çaresine bakarız.

               Nitekim oldu da!





                         Ammavelakin gelin sorun "o sehpayı açıp bir kez kullandın mı?" diye? Hayır! Çünkü zaten açılıp 12 kişilik olan bir büyük yemek masası ve 6 kişilik bir mutfak masasına sahiptim! Yani durdukça gözüme batan gözüme battıkça bir tekme vurasım gelen bir sehpa haline dönüştü bu olay. Ki nereye tekme vuruyorum taş gibi mübarek tekme atsam değil ayak bacak toptan kırılır! "Yuğ taşı" mübarek :) (yani bizim büyükler çok ağır olan şeylere böle bir tabir kullanırlar) neyse işte çoookkk ağırrrr değil tek başıma kaldırmak halı olmasa yerinden kıpırdatamıyordum.

                         Eşimin yanına oturdum bigün "Bak" dedim "olmuyor" dedim "o zaman bi çaresine bakarız dedik aldık" dedim "tahammül edemiyorum kalkmıyo" dedim "sen yoksan bu sehpa bir hiç" dedim "istemiyorum" dedim "verelim yenisini alalım" dedim "daha cici daha hafif daha şık" dedim "söz bi daha dırdır etmem değişirse" dedim "he ne diyon" dedim? "bakarız!" dedi!!!!!! Heh işte tam 2 yıl baktık bu sehpaya! Öleeee bön bön mel mel baktık!

                         Ve bende aspalyalar attı :) Ekim ayında kış girmeden bir temizlik yapayım diyip kalkıştım ve geçtim eşimin karşısına "Bu sehpa yarın bu evden gitti gitti yoksaaaaaaaa değil 2 sene daha benim çenemi dinlemek (ki aklıma geldikçe konuşuyodum) artık bir ömür dinler hiççç susmam her dk konuşurum" dedim ;) "Tamam söz halledicem" dedi. Ve tabi ki zafer benim ertesi sabah ben işlere dalmışken geldi sehpayı aldı ve gitti :)))))))))))

                     Tabi ben dururmuyum temizlik bitip tatil için gezmelere gidilince dönerkende ikeaya uğranınca (yaşadığımız şehirde malesef ikea yok mecburen böle bi yerlere gidince onun havasını soluyabiliyoruz) hemen daha şirin daha minik daha hafif ve seveceğim tarzda bir sehpa kapıp getirdim eve. Ve gülüceksiniz ama o sattığım sehpanın fiyatıyla bu sehpadan tam 6 tane alınıyor! evet evetttt yanlış duymadınız diğeri ağır olduğu kadar pahalı ve gereksiz bir sehpaydı bu ise hem ekonomik hem şık hemde kullanışlı yani o katnem sehpayı evden göndererek hem evimde yer açılıp ayrı bir hava geldi hemde cebime paracıklar kaldı :)))

 


                        Eeee tabi 2 yıl savaş verip zor ikna ettiğim kocamın ikeadan çıkarken ağzının kulaklarında olduğunu hiççççç söylemiyorum :)

                        İşte böyle benim orta sehpa maceram evet evlenirken bazı şeyler istediğimiz gibi olmuyor zaman yada koşullar yada büyüklerden ötürü ama bunları değiştirip güzelleştirmek yine bizim elimizde. Ve bu savaşta bir tarafta evin hanımı Meltem yani bennnnnnnn bir tarafta devasa orta sehpa ve kazanannnnnnnnnnnn bennnnnnnnnnnnnnn :)

                       Ne diyordu meşhur dizide Koray Sargın (Kiralık Aşk) "Ben yaptım!!!!!!  bennnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!! Bennnnnnnnnnnnn Meltemmmmmmmmmmmmm" :)))))))))))

                       Hadi bugünlük benden bu kadar ziraaa aylar geçmesine rağmen ben hala sehpamla bakıp bakıp aşk yaşıyorum :) ve sizede fikir olur belki diye yazmak istedim bu konuyu :)

20 yorum:

  1. :)))) ağır eşyalar ömür törpüsü. Güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
  2. İkea'nın sehpasını daha beğendim, özellikle açık renk olması çok hoşuma gitti, açık renkler malum insanın içini açar, bir evin de dekorasyonunda açık renkler kullanılırsa o ev iç açıcı olur, ruhu sıkmaz, boğmaz. Kahverengiler, koyu tonlar hem karanlık yapar (hele ev az güneş alıyorsa hiç önermem)hem de ruhu sıkar. Güle güle kullan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim mobilyalarım yoğunluk olarak kahve sadece kapak kısımları krem ama çookkk memnunum mobilyalarımdan ve dediğiniz gibi evim aşırı derecede ışık alıyor yoksaaa boğar beni :)))

      Sil
  3. yeni sehpa çok güzelmiş güle güle kullan..

    YanıtlaSil
  4. ahahah gülümseyerek okudum :D hayırlı olsun çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. Güle güle kullanın.Yakışmış :)

    YanıtlaSil
  6. Kadının fendi erkeği yendi:)) Yaşasın çenemiz...:)) Çok yakışmış yerine...Güle güle güzel günlerde kullan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh ahhh o çene olmasa olduğumuz yerde sayıcaz yani erkekler buda bunu sevmemişti el atmak gerek demezler çeneler olmasa :)))

      Sil
  7. Bu sehpa çok hafif. Kuş gibi.Ben de aldım beyazını. .

    YanıtlaSil
  8. ellerine emeğine sağlık her şey çok güzel sayfalarını uzun uzun gezdim ve izlemeye aldım daha sık görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  9. Eşyaların hafif olması kullanılabilirliğini arttırıyor bu açıdan size rahat bir kullanım sağlamıştır.
    Kadının fendi erkeği yendi :) Güle güle iyi günlerde bakışın masanızla :))

    YanıtlaSil
  10. NE KADAR SİNİR OLDUĞUNU EN İYİ BİLENLERDENİM VE GERÇEKTEN YENİ SEHPAN EVİNE DAHA YAKIŞTI ÇOK ŞIK VE HOŞ DURUYPR BAYILDIM CANIM GÜLE GÜLE KULLAN :)

    YanıtlaSil