28 Haziran 2016 Salı

Cheesecake Görünümlü İrmikli Tatlı


                  Şimdi size tüm ezberlerinizi bozacak bu yaza ve ramazana damgasını vuracak her tadan dan milyonlarca övgü olacak bir tarif vericem. Şimdi "yaw ne ola ki o kadar muhteşem tatlı ne var yani bunda" diyenleri duyar gibiyim. Ama gerçekten öyle bir tatlı. Hem pratik hem lezzetli hemde görünümüyle öyle muhteşem ki cheesecake yapamıyorum diyenlere bire bir bu tarif.

                   Şimdi şöyle ki alt tabanı mis gibi yulaflı bisküvi, arası bildiğiniz sütlü irmikli muhallebi ve üstü de meyve sosu :) anlatınca böyle baya bildiğin bizim mahalleden saniye yengeye benziyo :D ama öyle bir süslüyoruz ki Elçin Sanguyu izler gibi hayran hayran izliyoruz o süslü halini :))))))))) Tatlıdan bahsediyodum dimi ben evet tatlıdan :D hadi tarife geçelim :)

Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
İrmikli Muhallebisi İçin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
Üzeri İçin 
  • 250 gr çilek 
  • 1  çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı nişasta 
Süslemek İçin
  • çilek 
  • beyaz çikolata 
  • antep fıstığı 
Hazırlanışı

                   İlk olarak bisküvileri toz haline gelene kadar rondodan geçiriyoruz ve tereyağ ile buluşturup iyice birbirine karışınca kelepceli kalıbımızın çemberini bir servis tabağına oturtup içerisine bisküvileri döküyoruz ve her yanına eşitce yayıp güzelce basıyoruz. ben iyice sıkışsın ve düzgün dursun diye basarken bardak tabanından yardım aldım işede yaradı.

                   Bisküvileri tamamladıktan sonra muhallebiyi yapmak için tereyağ hariç tüm malzemeleri bir tencere içerisine alıp güzelce karıştırıyoruz ve göz göz olup kaynayana kadar pişiriyoruz ve pişince ocaktan alıp tereyağı ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz. Muhallebinin ilk sıcaklığını çıkartıp çemberin içindeki bisküvilerin üzerine döküp üst kısmını düzleyip oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakıyoruz.

                   Muhallebimiz bir kenarda soğurken çilekleri ayıplayıp yıkıyoruz ve rondonun içerisine alıp pütür kalmayana kadar rondodan geçiriyoruz. Ve bir tencere içerisine alıp üzerine şekeri ve yarım çay bardağı su ilave edip pişirmeye bırakıyoruz. 7-8 dk kadar pişirip kalan yarım bardak su ile nişastayı açıyoruz ve çileklere ilave edip 3-4 dk kadar daha pişirip kapatıyoruz. Oda ısısına gelmiş olan muhallebimizin üzerine döküp yine üstünü düzleyip oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Eger evde sos yapacak meyveniz yoksa dr.oetker'in meyveli jölelerinden alıp üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp muhallebinin üzerine döküp donmaya bırakabilirsiniz. Tadında yada görüntüsünde hiç bir farklılık olmuyor.

                   Mümkün olduğunca bir gece önceden hazırlayıp 1 gece buzdolabından dinlendirip ertesi gün servis etmeden önce süslerseniz şahane oluyor. Hem tatlı dinlenmiş lezzetlenmiş oluyor hemde süslediğimiz meyveler çürümemiş oluyor. 

                   Ben üstünü çilekler beyaz çikolata ve antep fıstığı ile süsledim tam bir cheesecake görünümü aldı ve gören herkes gerçek cheesecake sandı tadıncada asla hayal kırıklığına uğramadılar. Hatta öyle sevdiler ki  eşime 1 dilimi zor ayırabildim :)




                            Tarif sahibi Umutsepetime bir kez daha teşekkür ediyorum benim gibi cheesecake özürlüler için kurtarıcı bir lezzet be şiddetle tavsiye edebiliceğim bir tatlı tarifi sahibi oldum.

10 yorum:

  1. elinize sağlık harika görünüyor :) yeni yazıma beklerim

    YanıtlaSil
  2. Hem lezzetli hemde pratik bir tatlıdan daha ne istenir ki ellerinize sağlık :)

    JR. CHEF 'in Mutfağı

    YanıtlaSil
  3. Tatlım bunu hemen deneyeceğim ama benimki cilekli değil vişneli olacak :)

    YanıtlaSil
  4. Tatlım bunu hemen deneyeceğim ama benimki cilekli değil vişneli olacak :)

    YanıtlaSil
  5. cok güzel olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. mükemmel görünüyor.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Görüntü mükemmel eminim tadı da süperdir denemeye değer ellerinize sağlık🍰☕️😊

    YanıtlaSil
  8. harika görünüyor :))) Sunum müthiş :)

    YanıtlaSil