16 Haziran 2016 Perşembe

Fincan Tatlısı


         Malum ramazan ayındayız ve günler de uzun olunca da kan şekerimiz yerlere yatıyor :) daha iftar saati gelmeden de "tatlııııııııııı" diye böğürmeye başlıyoruz. Ama yemeği yedikten sonrada ağır tatlıları midemiz almıyor fazla geliyor. İşte tamda böyle zamanlar için şahane hafif ve lezzetli bir tarifim var. Hem pratik hem lezzetli hemde görsellik açısından çok güzel bir tatlı bu. Neyse lafı fazla uzatmım hemen tarife geçeyim :)

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı + 1 yemek kaşığı un 
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • bol hindistan cevizi
Hazırlanışı

                Sütü, unu ve toz şekeri bir tencere içerisine alıp güzelce karıştırıp göz göz olup kaynayana kadar pişiriyoruz. Muhallebi pişince altını kapatıp margarin ve vanilyayı da ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Türk kahve fincanlarının içini güzelce ıslıyoruz ve hazırladığımı muhallebi ile doldurup oda ısısına gelinceye kadar bekliyoruz. Muhallebiler oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp 2-3 saat kadar dinlendiriyoruz. İyice soğuyup dinlenen muhallebileri fincanlardan çıkarıp bolca hindistan cevizine buluyoruz ve istediğimiz gibi süsleyip soğuk servis ediyoruz. 


8 yorum:

  1. oo ellerine sağlık müthiş görünüypr<3

    YanıtlaSil
  2. pratik ve hafif bir tatlı gerçekten..

    YanıtlaSil
  3. Yapımı çok prtatikmiş görüntüsü de şahane :)) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Cok guzel gorunuyo ellerine saglik kahve fincani olcusu kucuk turkkahvesi fincanimi

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık ekrana yapıştım:)

    YanıtlaSil
  6. Tam yaz tatlısı ,sütlü ve hafif olmuş.Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. anam harika görünüyor ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil