22 Ekim 2017 Pazar

Çatlak Kurabiye


            Merhaba uzun zaman olmuş yazmayalı... Hayat gailesine kapılıp bir çok şeyi ihmal ediyorum uzun zamandır. Bunlardan biride blogum oldu haliyle. Bu akşam hazır vaktim varken uzun zamandır tarifi çok sorulan ve bizimde müptelası olduğumuz bir kurabiye tarifi vereyim sizlere.

             Yapması çok kolay ama bir kaç püf noktası sayesinde mükemmel bir lezzeti olan çatlak kurabiyeyi eminim bizim gibi sizde çok seviceksiniz. Hem çatlak hem de yumuşacık bir dokusu var. Özellikle çocukların bayılacağına eminim. Hadi tarife geçelim;

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığının ucu ile tuz
  • yarım su bardağı sıvıyağ 
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 2 su bardağı un 
  • kurabiyeleri bulamak için pudra şekeri
Hazırlanışı

                  Pudra şekeri hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp güzelce karıştırın. Biraz dağınık bir hamur olucak korkmayın elinizle toparlayıp bir streç filmin içerisine koyup güzelce sarın ve buzdolabına kaldırın. Maksimum 2 saat buzdolabında dinlenmesi gerekiyor. (bu işlemi yapmadan pişirmeye çalışırsanız kurabiyeniz olmayacaktır. Hatta ben hamuru bir gece önceden yoğurup sabah pişirme yapıyorum.) Buzdolabında dinlendirdikten sonra hamura şekil verip iyice pudra şekerine buladıktan sonra fırın tepsisine diziyoruz. 180 derecelik fırında 15 dk pişirin ve 15 dk yı geçirmeden fırından alın ve kurabiyemiz hazır.



4 yorum:

  1. çok severim :) ellerine sağlık bir de senin tarifinle deniyeyim bakalım...

    YanıtlaSil
  2. Meltem'ciğim hoşgeldinnnn, çok uzun zaman oldu gerçekten, ama umarım artık sıksık görürüz güzel tariflerini, kurabiyeler missss gibi pişmiş, çatlamış, eline sağlık, afiyet olsun. Tarif için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel gorunuyor. Ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  4. Ayyyy meltimmm bu tarifi ariyordum ustune geldi iyi oldu hafta sonu kaanin dogum gunune yaparim 😘😘

    YanıtlaSil