13 Temmuz 2020 Pazartesi

Gül Böreği


       Kıyır kıyır bir dokusu olan şipşak açılan hamuru olan iç dolgusu patatesli şahane bir börek tarifim var size 😋 ama şimdiden söyleyeyim çok yedirtiyor 🙈  ama yinede bayılacaksınız 👌🏻😋 siz 🧡 bıraka durun ben aşağıya tarifi yazıyorum 😉👇🏻
.
Gül böreği
.
Malzemeler;
-yarım su bardağı yoğurt 
-yarım su bardağı süt 
-yarım su bardağı su 
-yarım su bardağı sıvıyağ 
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
-4-5 su bardağı un 
-1 tatlı kaşığı tuz 
.
.
Iç malzeme için; 
-haşlanmış patates 
-1 adet kuru soğan 
-1 yemek kaşığı biber salçası (domates de olabikir ne kullanıyosanız evde)
-tuz
-karabiber 
-maydanoz
.
.
Hazırlanışı: öncelikle haşlanmış patatesleri çatal ile ezip soğanı yağda kavurup üzerine salçayı ekleyip patateside ilave edip biraz kavurup tuzunu ve karabiberini ekleyip kapatıyoruz maydanozuda ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Hamur için gerekli malzemeleri bir kaba alıp un hariç hepsini karıştırıp azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra bi süre dinlemeye bırakıyoruz daha sonrada 4 eşit parçaya bölüp her bir parçayı açabildiğiniz kadar ince açıp sıvıyağ gezdirip 4 parçaya bölüp her parçanın geniş kenarına iç harçtan yayıp rulo şeklinde sarıp gül şekli veriyoruz. Tüm hamura şekil verip fırın tepsisine dizdikten sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında alt ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. 
.






.
Dip not: evet üzerine bişi sürmeden pişiriyoruz. 😉 ve iç harcını ne ile istiyosanız hazırlamayabilirsiniz illa patates olması gerekmiyor. 😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder