Sütlü mü ? Şerbetli mi tatlı seversiniz? Ben ciddi bir sütlü tatlı sevenim 🤤 saray sarmasıda sevdiğim sütlü tatlılardan fakat napsam sararken kırılıyordu bu defa @kayinvalidemveben Melike'ciğimin püf noktaları ile yaptım ve şahane oldu 👌🏻 tarifi aşağıya bırakıyorum beğenip kaydetmeyi ve yeniden paylaşmayı ihmak etmeyin ☺️
Saray Sarması
Malzemeler;
-1 lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-1 paket vanilya
-3 silme yemek kaşığı kakao
-50 gr margarin
Arası için;
-1 su bardağı süt
-1 paket krem şanti
-dilerseniz ceviz içi yada muz (ben ikisinide kullanmadım)
Dışı için;
-hindistan cevizi
Hazırlanışı; muhallebi için margarin hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp pürüsüz bir kıvam alana kadar çırpıp pişiriyoruz. Göz göz olup kaynadığında ocaktan alıp margarini ekleyip karıştırıyoruz. Margarin içerisinde eridikten sonra mikser yardımı ile 6/7 dk kadar çırpıyoruz. Hindistan cevizi ile tabanını kapladığımız fırın tepsisine çırptığımız muhallebiyi yayıyoruz. Muhallebi oda ısısına geldikten sonra bir bardak süt ile çırptığımız krem şantiyi muhallebinin üzerine yayıp dolapta 2/3 saat kadar dinlendirip istediğimiz büyüklükte kesip sarıp servis ediyoruz 🍰




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder