25 Temmuz 2014 Cuma

Pratik Patatesli Börek




                        Annem bi yerde yemiş bu böreği çok beğenmiş hatta el açması zannetmiş sonra sorup örenmişki el açması değil hemde çok pratik ve az malzemeli eve geldi bizde deneyelim dedi denedik ve o gün bugündür favori böreğimizdir hatta laf aramızda benim koca pek sever bu böreği aman diyim duymasın ister şimdi :))))


Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • 5-6 adet irice haşlanmış patates
  • göz kararı sıvıyağ


Hazırlanışı


öncelikle haşlanmış patatesleri rendeleyip göz kararı tuz ile karıştırıyoruz 
daha sonra bir yufka alarak tezgahın üzerine açıp üzerine biraz yağ döküp (aşırıya kaçmamak kaydıyla) yufkayı güzelce yağlıyoruz sonra üzerine her yanına eşit dağılıcak şekilde patates serpiyoruz ve yufkayı ortadan eşit şekilde ikiye kesiyoruz kestiğimiz yufkaları bir uçlarından sarmaya başlayıp rulo yapıyoruz 
fırın tepsisini birazcık sıvıyağ ile yağlayıp rulo yağtığımız yufkayı tepsinin içerisine fotoğrafta görüldüğü gibi sıralıyoruz tabi illa fırın tepsisinde olucak diye bir kaide yok isterseniz yuvarlak bi tepsiye kol böreği gibide döşeyebilirsiniz ama fırın tepsisinde olursa hem görünümü güzel oluyo hemde kesip servisi 
3 yufkayada aynı işlemi uygulayıp tepsiyi dolduruyoruz (benim tepsime 3 yufka yeterli geliyor tepsinin büyüklüğüne göre yufka sayısı artıp azalabilir) 
bütün yufkalar tepsiye yerleştikten sonra bir kaseye bir miktar sıvıyağ döküp fırça yardımı ile tepsideki yufkalara sürüyoruz 
yufkaları yağladıktan sonrada 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz tepsiyi fırından çıkarında üzerini bir bezle örtersek yumusak kalmasını sağlamış oluruz böreklerin ve öyle daha lezzetli oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder